DRUKDRUKDRUKGRAFIEKWEEKEND OP 6 EN 7 MEI

Grafiek is weer helemaal in en KUNSTWERKT wil dat vieren. Zeefdruk, lino, ets, monotype,… : grafiek is verbazingwekkend veelzijdig.  Daarom zet KUNSTWERKT druktechnieken graag in de spotlights. Voor nieuwsgierigen zonder ervaring én gevorderde grafiekadepten: drukdrukdruk wordt een waar grafiekfestijn.

Omcirkel alvast 6 en 7 mei in jouw agenda. Het volledige én uitgebreide programma kan je terugvinden op http://drukdrukdruk.org

LOKALE HELDENOp vrijdag 28 april 2017, aan het begin van de Week van de Amateurkunsten, organiseert Poppunt samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die wil meedoen de tweede editie van Lokale Helden.

Lokale Helden? Da’s dé hoogdag van de muziek.
De eerste editie in 2015 zorgde voor maar liefst 1.081 optredens op zo’n 366 locaties in 137 gemeenten op één dag. De tweede editie? Die wordt nog véél groter! Iédereen die muziek en z’n lokale scene een warm hart toedraagt kan Lokale Helden mee organiseren. Alle anderen worden uitgenodigd om op 28 april 2017 hun lokaal talent én de buurt te gaan (her)ontdekken.

www.lokalehelden.be

NAFT VOOR WOORDNaft voor Woord is een TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen. De vakjury met o.m. Carmien Michels, Peter Briers (GVA) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) koos tijdens de voorrondes op 16 en 17 maart de eerste vier finalisten van Naft voor Woord: Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden op 6 mei aan tijdens de finale in Bibliotheek Permeke. Op 30 en 31 maart vinden de laatste twee voorrondes plaats in de bibliotheken van Malle en Mechelen. De wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, is een springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewijzen ex-deelnemers Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant.

www.ikwilnaft.be

DE GROTE BELGISCHE DANSVITRINEDanspunt presenteert trots de eerste editie van De Grote Belgische Dansvitrine. Op dit gloednieuwe dansplatform toont Danspunt een staalkaart van aanstormend talent en straffe, Vlaamse en Brusselse, dans.

Een team van experten stelt zorgvuldig het programma samen. In maart en april krijgen de choreografen intensieve coaching en op 29 april 2017 tonen ze hun creatie aan het grote publiek, in HETPALEIS (Antwerpen).

Een must voor alle dansliefhebbers!

Vergeet je ook zeker niet op aanwezig te zetten op het Facebookevenement en blijf op de hoogte van de laatste updates!

dedansvitrine.be

FEEST VAN DE FOLKVan 28 april tot 7 mei is Muziekmozaïek al aan haar vijftiende editie van het Feest van de Folk toe en dit volledig binnen de Week van de Amateurkunsten. Gedurende 10 dagen worden dan in heel Vlaanderen en Brussel tientallen folkactiviteiten opgezet door diverse organisatoren. 

Een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden vind je op http://feestvandefolk.planidoo.be.

Het Feest van de Folk staat extra in de kijker op zaterdag 6 en zondag 7 mei en dit in Dendermonde

www.feestvandefolk.be

EUROPEES BRASSBAND KAMPIOENSCHAP 2017In 2017 dompelt Vlamo Oostende volledig onder in de bruisende wereld van de brassbands. Het Europees Brassband Kampioenschap strijkt voor de tweede maal neer in de Koningin der Badsteden in een organisatie van Vlamo samen met EBBA (the European Brass Band Association).

Tijdens de 40ste European Brass Band Championships neemt het summum van brassbands uit meer dan 20 verschillende Europese landen het tegen elkaar op. Deze bijzondere hoogmis voor alle liefhebbers van blaasmuziek is een unieke gelegenheid om de vele facetten van de brass muziek te ervaren, te vieren en te erkennen. Trek van 22 tot 30 april naar Oostende en laat je zelf verbluffen door de intense en veelzijdige klanken van een brassband.

vlamo.be/EBBC2017

HIT ME WITH YOUR BEST SHOTTijdens de Week van de Amateurkunsten plaatst het Centrum voor Beeldexpressie hardwerkende fotografen in de kijker; Zij die in hun vrije tijd uren op de loer liggen, op zoek naar dat ene, perfecte shot, of anderen die het haast per ongeluk wisten te vereeuwigen toen ze eigenlijk hun lens aan het kuisen waren. De WAK draait dit jaar immers rond het thema ‘the making of’.

Fotografen konden hun favoriete, zelf gemaakte foto insturen en bovenal laten weten wat die favoriete foto zo speciaal maakt. De selectie van het Centrum voor Beeldexpressie komt binnenkort online. Zij kiezen niet enkel de interessantste beelden en verhalen uit maar maken ook korte reportages waarin de fotografen hun verhaal kunnen doen. Die clips worden gepubliceerd tijdens de WAK op de Facebookpagina en op de website van het Centrum voor Beeldexpressie.

centrum voor beeldexpressie creatief schrijven danspunt koor en stem kunstwerkt muziekmozaiek opendoek poppunt vlamo